Події

Парк Кіото можуть внести до природно-заповідного фонду України

Київський парк Кіото, розташований у Деснянському районі, можуть внести до природно-заповідний фонд України, повідомляють у прес-службі Київради.

"На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили проект рішення "Про оголошення природної території парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк Кіото", – йдеться в повідомленні.

Територію парку площею 9,17 га та пропонується оголосити парком-пам'яткою місцевого значення. Проект розробили фахівці благодійної організації "Благодійний фонд Дніпровського району Києва "Київський еколого-культурний центр".

Балансоутримувачем парку Кіото є комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Деснянського району.

"Ухвалення цього проекту рішення дасть змогу забезпечити сприятливі умови для збереження цінних екземплярів рослинного світу, цілого ряду рідкісних тварин, що охороняються Бернською конвенцією, а також унікальних зразків паркового будівництва", – зазначають у Київраді.

У відомстві нагадують, що парк Кіото розташований між станціями метрополітену "Чернігівська" і "Лісова" і був заснований у 1972 році на знак дружніх стосунків Києва і культурної столиці Японії – Кіото. 28 квітня 2012 р. у парку відбулася урочиста церемонія фіксації нового рекорду Гіннеса – найдовшої в світі алеї сакур. Лісопаркову зону становлять близько 360 саджанців сакур, вікових сосен і японських кленів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ