Події

США не збираються припиняти польоти військових літаків над Чорним морем

США як і раніше направлятимуть військові літаки в міжнародний повітряний простір над Чорним морем, незважаючи на недавнє перехоплення американського розвідувального літака, зроблене російським винищувачем, заявив в четвер представник Комітету начальників штабів США генерал-лейтенант Кеннет Маккензі.

"Ми літаємо в міжнародному повітряному просторі, а над Чорним морем - міжнародний простір. У нас є всі права перебувати там, і польоти триватимуть", - сказав він на брифінгу, відповідаючи на питання журналіста.

"Це (перехоплення американського літака-розвідника - ІФ) були небезпечні і непрофесійні дії росіян", - додав він.

Раніше прес-служба 6-го оперативного флоту ВМС США повідомила, що російський винищувач Су-27 в минулий понеділок нібито перетнув курс американського розвідувального літака EP-3E Aries II, який виконував політ над міжнародними водами Чорного моря поблизу Криму, внаслідок чого EP-3E Aries II, опинившись в реактивному потоці, потрапив в потужну турбулентність.

За твердженням 6-го оперативного флоту ВМС США, російський винищувач, піднятий на перехоплення і супровід, у якісь моменти нібито наближався до борту розвідувального літака EP-3E Aries II на відстань близько 5 футів (1,5 м).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ