Події

Поліція Кельна зупинила прокурдську демонстрацію

У німецькому Кельні поліція розпорядилася завчасно припинити демонстрацію курдів, які виступають проти операції Туреччини на півночі Сирії. Про це повідомляє Spiegel.

"Співробітники служби безпеки завчасно зупинили акцію протесту в центрі міста, після того як в натовпі з'явилося безліч банерів із забороненою символікою", - сказано в повідомленні.

За даними видання, кілька учасників протесту пронесли прапори "Робітничої партії Курдистану", забороненої в Німеччині. Також на банерах були гасла "Зупиніть війну Ердогана", "Мир для Афріна". "Протестувальники закликали покласти край жорстокому нападу турецьких військових", - зазначає видання.

Окрім того, поліція затримала двох осіб. За офіційними даними, в протестах взяли участь близько 14 тис. чоловік, в цілому очікувалося більше 20 тис. демонстрантів.

Військова операція Туреччини під назвою "Оливкова гілка" стартувала в Афріні 20 січня. В Анкарі вважають, що розташовані на півночі Сирії курдські військові формування пов'язані із забороненою в Туреччині "Pобітничою партією Курдистану" і становлять загрозу для країни. Армії вдалося зайняти кілька прикордонних населених пунктів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ