Події

"Київстар" подав заявку на участь у 4G-тендері в діапазоні 1800 МГц

 Найбільший мобільний оператор України "Київстар" подав заявку на участь у тендері на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології "Міжнародний рухомий (мобільний) зв'язок IMT" у смугах радіочастот 1710-1785 МГц, 1805-1880 МГц, повідомив президент компанії Петро Чернишов.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook він написав, що документи на тендер від "Київстару" вже підписані і подані до Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

"Мені, звісно, не дуже подобається, як розподілили частоти. Спочатку телеком-оператори наполягали на тому, щоб три додаткові лоти по 5 МГц, які "вивільняються" в результаті рефармінгу, були розташовані поряд з основними лотами або були розподілені за принципом generic lots. Він дає змогу не прив'язувати лоти до конкретних частот, а переможцеві за окремим лотом приєднувати його до своєї основної смуги частот, отримуючи безперервний спектр. Регулятор "перетасував" лоти з радіочастотами", - написав П.Чернишов.

Водночас він наголосив, що "Київстар" усе одно братиме участь у другому аукціоні.

Як повідомлялося, Україна призначила на 26 лютого тендер на зв'язок 4G у смугах радіочастот 1710-1785 МГц, 1805-1880 МГц.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ