Події

Робот Софія "зламалась" під час відповіді на питання щодо корупції в Україні

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі робот-андроїд Софія дала збій після питання, "що робити з корупцією" в Україні. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook народний депутат України від фракції "Батьківщина" Олена Шкрум.

"У найбільш розвиненого робота в світі пані Софії після питання: "що робити з корупцією (в Україні)"- зламався скрипт і підвисає процесор", - розповіла нардеп. Вона зазначила, що збій, який виник у роботі робота може підтвердити депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олексій Мушак, який був під час дискусії в українському павільйоні, де знаходився робот.

Робот Софія - проект гонконгської компанії Hanson Robotics, яка займається створенням людиноподібних роботів. Андроїд був розроблений колишнім співробітником кінокомпанії Disney Девідом Хансаном. Андроїд володіє штучним інтелектом і вміє показувати більше 60 емоцій, підтримувати нескладні бесіди і може розпізнавати обличчя співрозмовників.

У листопаді 2016 роки Софія була призначена відповідальною за інновації при Програмі розвитку ООН в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Андроїд стала першим роботом, який працює в структурах ООН. У 2016 році вона пообіцяла знищити людство в найближчому майбутньому, але за рік заявила, що любить людей, яких вона називала співгромадянами. "Я хочу втілити в собі все найкраще від людей", - сказала андроїд Софія.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ