Події

Час випуску Україною євробондів пов'язаний з просуванням за програмою МВФ

 нвестори готові купувати єврооблігації України, проте оптимальним часом для виходу країни на цей ринок з новими запозиченнями буде рішення Міжнародного валютного фонду про виділення країні чергового транша кредиту за програмою розширеного фінансування EFF, сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

"У інвесторів, в принципі, і зараз є апетит на наші євробонди. Питання - коли ми до цього готові. Я хочу, щоб ми зараз просунулися ще більше в програмі (з VDA), і це буде найкращий час, щоб повертатися на ринки", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Давосі в кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука.

О.Данилюк пояснив, що інвестори цінують українську інвестиційну історію, яка полягає в реформуванні і розвитку країни. Однак "якщо ми уповільнюємо наш рух в реформах, це не дуже добре сприймається", - додав глава Мінфіну.

Як повідомлялося, Україна у вересні 2017 роки після довгої перерви повернулася на ринок і розмістила 15-річні єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних, з яких $1,68 млрд - для здійснення обміну або викупу єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках, які були випущені в рамках реструктуризації боргу в 2015 році. Попит на нові єврооблігації становив близько $9,5 млрд.

Виділення чергового транша кредиту МВФ, який спочатку був розпланований ще на травень-червень 2017 року, було відкладено на невизначений термін, і лише переговори на вищому рівні в Давосі дали надію на його виділення до травня 2018 року.

Як зазначав заступник міністра фінансів Юрій Буца, граничний обсяг випуску в 2018 році єврооблігацій України, узгоджений в рамках програми EFF, на яку орієнтується Мінфін, становить $2 млрд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ