Події

Прокуратура вимагає посилити покарання спійманому на "п'яному" водінні винуватцю аварії, в якій у 2008 загинули 6 людей

Харківська місцева прокуратура №5 звернулася до апеляційного суду області з вимогою призначити більш суворе покарання Андрію Полтавцю, якого було раніше засуджено за скоєння смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння, і якого знову спіймали на водінні в нетверезому вигляді, незважаючи на заборону сідати за кермо.

"Суд не врахував обставини, що свідчать про зневажливе ставлення до призначеного раніше покарання, спроби засудженого ухилитися від відповідальності за невиконання вироку й недостатність терміну покарання для його виправлення та запобігання новим аналогічним злочинам", - зазначається в повідомленні прокуратури.

Як повідомлялося, 2 травня 2008 року позашляховик Mitsubishi L200, яким керував А.Полтавець, вилетів на трамвайну зупинку. В результаті загинули шість людей (зокрема двоє дітей і вагітна жінка). Ще одна жінка дістала травм. Експертиза встановила, що водій був п'яний. У серпні 2008 р. Ленінський райсуд Харкова засудив А.Полтавця до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки та зобов'язав засудженого компенсувати шкоду постраждалим у загальній сумі близько 1 млн грн.

А.Полтавець відбував покарання в Крюківській виправній колонії в Полтавській області. У вересні 2015 р. вийшов на волю за УДЗ.

У жовтні 2017 р. його знову було притягнуто до відповідальності за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

"Визнати винним у здійсненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Накласти... адміністративне стягнення за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу в розмірі 10 200 грн із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на один рік", - ідеться в постанові, ухваленій суддею Червонозаводського районного суду Харкова Оленою Сорокою.

24 жовтня 2017 р. Харківська місцева прокуратура №5 оголосила А.Полтавцю підозру за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України). "Звільнившись у вересні 2015 р. достроково з місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, незважаючи на вилучене в нього посвідчення водія, він сів за кермо. При цьому знову перебував у нетверезому стані", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

У грудні 2017 р. Червонозаводський райсуд Харкова визнав А.Полтавця винним в ухиленні від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України) і призначив йому покарання у вигляді 2 років 9 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. З урахуванням вимог ч. 5 ст. 72 КК України щодо зарахування терміну попереднього ув'язнення (1 день за 2 дні позбавлення волі) після початку дії вироку термін позбавлення волі становитиме 1 рік 9 місяців.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ