Події

Держдеп закликав Туреччину до "скрупульозності" при сирійської операції

Держдепартамент США закликав Туреччину до "скрупульозності" при проведенні військової операції на північному заході Сирії, де напередодні Анкара завдала понад сто авіаударів. Про це йдеться в заяві представника Держдепу Гізер Нойєрт, опублікованому на сайті відомства.

"Як підкреслив вчора держсекретар (Рекс) Тіллерсон в розмові зі своїми колегами з Туреччини та Росії, Сполучені Штати дуже стурбовані ситуацією на північному заході Сирії, особливо тяжким становищем ні в чому не винних громадян", - заявила Нойєрт.

У Держдепі закликали Туреччину "проявляти стриманість", щоб уникнути жертв серед цивільного населення, а також зосередитися на боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Як зазначало агентство Anadoly, телефонна розмова Тіллерсона з главою турецького МЗС Мевлютом Чавушоглу відбулася за ініціативою американської сторони. Міністри провели переговори також 20 січня, деталі не розкривалися.

Військова операція Туреччини під назвою "Оливкова гілка" в сирійському регіоні Афрін почалася раніше в суботу, 20 січня, о 17:00 (збігається з київським). Туреччина завдає ударів по позиціях курдів із загонів "Сили народної самооборони" і партії "Демократичний союз".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ