Події

СБУ припинила в Чернігівській області діяльність нелегального колл-центру російського банку

Співробітники Служби безпеки України припинили в Прилуках (Чернігівська обл.) діяльність нелегального колл-центру одного з російських банків.

Як повідомив в суботу прес-центр СБУ, встановлено, що цю "установу" було організовано московською комерційною структурою для оптимізації своїх витрат. Оператори колл-центру обслуговували клієнтів з РФ і тимчасово окупованій території Криму через Інтернет і сервіси IP-телефонії. Керівництво "філією" здійснювалося з головного офісу банку в Москві.

"Оперативники спецслужби задокументували, що на серверному обладнанні колл-центру, яке знаходилося в Росії, накопичувалися особисті дані українських громадян, так як кандидати на роботу в компанію, не дивлячись на неофіційне працевлаштування, були зобов'язані повідомити роботодавця свої персональні дані: домашню адресу, номери мобільних телефонів, адреси поштових електронних скриньок, акаунти в соціальних мережах і ін.", - йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків в приміщеннях колл-центру правоохоронці виявили документацію і комп'ютерну техніку, що підтверджують незаконність його функціонування.

Перевіряється інформація про причетність російської компанії і її "осередків" до фінансування незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ