Події

СБУ затримала громадянина Узбекистану, оголошеного в міжнародний розшук

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одеській області громадянина Узбекистану, оголошеного в міжнародний розшук за підозрою в екстремізмі.

"Співробітники Служби безпеки України за інформацією Інтерполу та Європолу затримали в Одеській області громадянина Узбекистану, оголошеного в міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів", – повідомив прес-центр СБУ.

Наголошується, що затриманий брав активну участь у діяльності міжнародного релігійно-екстремістського угрупування "Джихадчилар" ("Джихадисти"), а також він входив до складу структурного підрозділу угруповання "Жамаат".

"Затриманий, зокрема, відповідав за вербування нового поповнення до лав екстремістів, а також пропагував ідеологію радикального ісламу", – наголошують у СБУ.

За інформацією правоохоронців, діяльність з поширення релігійно-екстремістської ідеології та залучення нових членів у "Джихадчилар" громадянин Узбекистану мав намір проводити і на території України.

Наразі вирішується питання про застосування до іноземця екстрадиційного арешту з подальшим його переданням органам державної безпеки Узбекистану.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ