Події

Правоохоронці викрили на хабарі директора крюінгового агентства і посадову особу державного підприємства

Оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції викрили у вимаганні неправомірної вигоди директора крюінгового агентства і одержанні неправомірної вигоди посадову особу державного підприємства, - повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України

"Під час отримання частини неправомірної вигоди - $ 1,5 тис. співробітники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції, Одеської місцевої прокуратури № 4 затримали директора крюінгового агентства в його службовому кабінеті", - сказано в повідомленні на сайті департаменту в п'ятницю.

Правоохоронці встановили, що керівник одного з місцевих агентств з працевлаштування громадян на іноземні морські судна організував схему "додаткового заробітку". Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці задокументували кілька етапів отримання фігурантом неправомірної вигоди.

Так, за працевлаштування на посаду помічника капітана на судно іноземного судновласника зловмисник зажадав $ 5 тис. хабара, а за посаду матроса вимагав $ 3 тис.

Повідомляється, що під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили підроблені печатки іноземних судів, які хабарник використовував для збільшення робочого стажу моряків.

"Також сьогодні, 19 січня, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно з прокуратурою Одеської області під час отримання $ 300 хабара затримали керівника державного підприємства", - додали в департаменті захисту економіки Нацполіції.

Гроші зловмисник вимагав за підписання договору про відповідальне зберігання обладнання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ