Події

Американські законодавці рекомендують Трампу відновити канал зв'язку з КНДР по військовій лінії

Група американських законодавців звернулася до президента Дональда Трампа з листом, в якому рекомендує йому відновити зв'язки з Північною Кореєю по військовій лінії, щоб уникнути випадкових конфліктів, повідомило видання The Hill.

"Сполучені Штати повинні зробити все, що в їх владі, щоб уникнути непорозумінь, які можуть привести до ескалації конфлікту на ще більш серйозному рівні, включаючи ядерну війну", - йдеться в листі, який підписали понад 30 конгресменів.

У листі підкреслюється: "Беручи до уваги Ваші нещодавні висловлювання про діалог з Північною Кореєю і можливе встановлення відносин з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, ми наполегливо вимагаємо приділити першочергову увагу цій формі зв'язку як першого кроку з боку урядів двох країн, який допоможе уникнути конфлікту".

Конгресмени пояснюють, що "все це спрямовано на те, щоб військові двох країн могли бути в контакті, щоб уникнути війни помилково".

Вони також відзначили, що "налагодження, щонайменше, зв'язку по військовій лінії важливо в умовах, коли ми залучені у військові ігри, коли наші льотчики літають на бомбардувальниках поблизу їх (північнокорейських - ІФ) меж, коли існує режим з параноїдальними ідеями про те , що Америка збирається його атакувати".

Конгресмен Ро Ханна, який є ініціатором листа, зазначив, що не бачить причин, "чому не можна встановити зв'язок хоча б по військовій лінії, як це було з Радянським Союзом".

На його думку, для зниження напруженості між США і КНДР було б кращим відновити дію закону, за яким президент не мав права нанесення удару по Північній Кореї без схвалення конгресу, а також направити до Північної Кореї делегацію конгресменів для переговорів про мирне врегулювання конфлікту

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ