Події

Відкрито кримінальне провадження за фактом ненадання допомоги бригадою "швидкої" в Одесі

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ненадання допомоги людині бригадою "швидкої допомоги" в районі залізничного вокзалу в Одесі, внаслідок чого та померла.

Як повідомив на сторінці у Facebook радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк, розслідування за цим фактом проводиться за ч. 2 ст. 139 (ненадання допомоги медпрацівником хворому) Кримінального кодексу України.

У свою чергу прес-служба Одеської обладміністрації повідомила, що членів цієї бригади - лікаря та фельдшера - вже звільнено за п. 7 ст. 40 Кодексу законів про працю України (поява на роботі в нетверезому стані, в стані наркотичного або токсичного сп'яніння).

"Учора стався неприпустимий випадок. Психіатричну бригаду "швидкої" викликав загін поліції для надання медичної допомоги громадянину. Між медиками та поліцейськими виникла конфліктна ситуація. Працівників "швидкої" оглянули, і з’ясувалося, що лікар і фельдшер перебувають у нетверезому стані... Далі цим питанням займається прокуратура", - наводить прес-служба Одеської ОДА слова директора Департаменту охорони здоров'я Одеської обладміністрації В'ячеслава Полясного.

Як повідомлялося, ввечері у вівторок співробітники патрульної поліції Одеси затримали бригаду "швидкої допомоги", члени якої, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, допустили смерть людини. При цьому під час затримання медики навіть намагалися чинити опір поліцейським.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ