Події

Суд над Манафортом не почнеться раніше осені, а він сам залишиться під домашнім арештом

Суд над екс-главою виборчого штабу президента США Дональда Трампа Полом Манафортом і його колишнім бізнес-партнером Ріком Гейтсом не почнеться в травні, як того просив спецпрокурор з розслідування "російської справи" Роберт Мюллер, заявила федеральний суддя Емі Джексон, повідомляє "Голос Америки".

"За словами судді, обом сторонам потрібен додатковий час, щоб ознайомитися з матеріалами справи. Суддя уточнила у вівторок, що процес може початися у вересні або жовтні", - йдеться в замітці.

При цьому низка інших західних видань також повідомляють, що за рішенням Е.Джексон П.Манафорт залишиться під домашнім арештом на період розслідування справи щодо втручання РФ у президентські вибори в США, а Р.Гейтс може бути звільнений з-під домашнього арешту.

Як повідомлялося, 12 січня спецпрокурор з розслідування "російської справи" Роберт Мюллер попросив встановити 14 травня датою початку судового процесу у справі П.Манафорта, обвинуваченого у відмиванні грошей.

П.Манафорт, а також його колишній бізнес-партнер Рік Гейтс звинувачуються в шахрайстві, відмиванні коштів, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем і його Партією регіонів.

Вони стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Р.Мюллер з приводу втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ