Події

У Карагандинській області Казахстану на трасі через негоду перекинуло автобус, евакуйовано 17 пасажирів

Співробітники дорожньої поліції потрапили в аварію поблизу Астани через сильний буран, повідомив офіційний представник Комітету з надзвичайних ситуацій МВС Казахстану Руслан Іманкулов.

"Заметілі і бурани значно ускладнили рух на дорогах республіки. Через негоду паралізованим виявився рух не тільки на заміських трасах, але і на вулицях міст і селищ. За таких погодних умов і без того нелегка робота лікарів і рятувальників і зовсім перетворилася в екстремальне заняття ", - сказав Р.Іманкулов.

Він зазначив, що за минулі два дні різко зросла кількість звернень громадян за медичною допомогою.

"11 січня поточного року о 12:03 до чергового диспетчера філії Центру медицини катастроф по Астані надійшла інформація про те, що в селищі Жибек жоли сталося зіткнення патрульної машини дорожньої поліції з позашляховиком, унаслідок чого постраждало двоє співробітників дорожньої поліції", - сказав представник КНС .

За його словами, на місце НС був відправлений всюдихідний санітарний автотранспорт "ТРЕКОЛ". Бригадою екстреного реагування була надана на місці ДТП медична допомога двом постраждалим, які потім були доставлені в 1-у міську лікарню Астани.

"А бригада екстреного реагування трасового медико-рятувального пункту Карагандинської області "Матак" евакуювала 17 постраждалих з перекинутого пасажирського автобуса, що слідував маршрутом "Караганда-Карагайла", в середню школу селища Шешенкара Бухар-Жирауського району", - розповів він.

За його даними, за минулу добу бригадами екстреного реагування філій Центру медицини катастроф евакуйовано 30 постраждалих, з них п'ять дітей, і госпіталізовано троє осіб.

Як повідомлялося, через сильний буран 11 січня в Астані було оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру. У п'ятницю режим НС в столиці знятий.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ