Події

Трамп підтвердив, що скасував візит до Лондона через небажання відкривати нове американське посольство

Президент США Дональд Трамп підтвердив повідомлення в ЗМІ про скасування його візиту до Великої Британії, запланованого на кінець лютого.

"Причиною скасування мого візиту є те, що я не великий шанувальник адміністрації Обами, яка за гроші продала прекрасне посольство (США - ІФ) в Лондоні, яке розміщувалося в кращому місці, тільки для того, щоб побудувати нове на околиці за $ 1,2 млрд. Погана угода", - написав Д.Трамп в своєму Твіттері.

"Хочете, щоб я перерізав стрічку - ні!", - додав президент.

Британська Guardian повідомила, що справжньою причиною скасування візиту Д. Трампа з'явилися побоювання серйозних протестів проти нього під час перебування в країні.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей спочатку запросила Д. Трампа нанести "державний" візит, проте пізніше статус візиту був змінений на "робочий" у зв'язку з протестами британських парламентаріїв, незадоволених міграційною політикою американського президента.

Раніше між Вашингтоном і Лондоном прокотилася хвиля взаємної критики у зв'язку з тим, що президент США опублікував у своєму Твіттері відео ультраправої британської організації "антимусульманської" спрямованості. Британська влада назвала такі дії Д. Трампа "невірними", вони також викликали гостре невдоволення в суспільстві.

У свою чергу президент рекомендував Т.Мей більше уваги звертати на дії терористів у Великій Британії, а не на нього.

На церемонії відкриття нової будівлі посольства очікуваного Д.Трапа змінить держсекретар США Рекс Тіллерсон, повідомляють ЗМІ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ