Події

Компанія Дерипаски подала позов до Манафорта через шахрайство з інвестиціями в українські компанії

Компанія Олега Дерипаски Surf Horizon Ltd. подала позов проти Пола Манафорта і Ріка Гейтса до федерального окружного суду США південного округу штату Нью-Йорк, повідомив "Інтерфаксу" представник російського бізнесмена.

"Позов про стягнення збитків та штрафу подано щодо інвестицій, зроблених Surf у групу українських компаній Black Sea Cable. Ця інвестиція була здійснена Surf після того, як Манафорт і Гейтс переконали в її доцільності, а також узяли на себе обіцянку контролювати її виконання. Інвестиційна оборудка завершилася невдачею, при цьому були безслідно втрачені понад $26 млн", - сказав представник О.Дерипаски. Він не уточнив, що означає формулювання "завершилася невдачею", а також не відповів на запитання, чи належить Surf Horizon структурам О.Дерипаски.

"Лише минулого року Surf отримала доступ до доказів, що вказують на те, що Манафорт і Гейтс не лише належним чином не контролювали здійснення інвестиційної угоди, а й таємно отримали з неї прибуток", - заявив представник О.Дерипаски.

Представник О.Дерипаски ще в березні минулого року, коли співпраця бізнесмена з колишнім радником передвиборного штабу Дональда Трампа стала предметом уваги зарубіжних ЗМІ, заявляв, що з П.Манафортом свого часу існували контракти, за якими тепер триває судовий розгляд.

"Пан Манафорт свого часу дійсно надавав Олегу Дерипасці консультаційні послуги інвестиційного характеру в рамках контрактів, які стосувалися виключно бізнес-інтересів Олега Дерипаски. Наразі ці контракти з паном Манафортом є предметом судового розгляду", - сказав представник підприємця. Про який саме судовий розгляд йшлося на той момент, представник О.Дерипаски в середу також не повідомив.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ