Події

У Каліфорнії жертвами зсувів стали 13 осіб

У США в штаті Південна Каліфорнія жертвами зсувів стали щонайменше 13 людей, постраждали 25. Про це повідомили в поліції міста Санта-Барбара, передає Reuters.

Як наголошується в повідомленні, зсуви викликані сильними зливами. Через розгул стихії 7 тис. людей були змушені залишити свої будинки, 23 тис. евакуйовано. У поліції розповіли, що десятки людей врятовані з-під уламків будівель.

У Південній Каліфорнії сильно постраждали через сходження зсуву автотраси. Як повідомили в Twitter в місцевій поліції, дорога передмістя Санта-Барбари Монтесіто сильно пошкоджена, заблокована сміттям і затоплена. В американських правоохоронних органах попросили автомобілістів утриматися від поїздок цією автомагістраллю.

The freeway and roads in the Montecito area are blocked with water and debris. Here are a few pictures showing the devastation! Please stay off the roadways today. We will keep you updated with new info as we get it. Please be safe! pic.twitter.com/RNT7sSgkdv

— Santa Barbara CHP (@CHP_SantaBarb) 9 января 2018 г.

У зв'язку зі стихійним лихом в Північній Каліфорнії прийнято рішення закрити кілька парків розваг, повідомляє CNN, а саме Six Flags Magic Mountain, Knotts Berry Farm, Legoland і Sea World. Парки Universal Studios і Disneyland прийняли рішення продовжувати роботу.

Як зазначає Reuters, сильні пожежі в штаті Каліфорнія зробили регіон вразливим для зсувів. Вогонь спалив траву і чагарники, які утримували ґрунт, а також шар, який не дозволяє воді глибоко проникати в землю.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ