Події

Через снігопад 13 тис. туристів опинилися заблокованими на лижному курорті в Швейцарії

Більше 10 тисяч туристів опинилися заблокованими на швейцарському гірськолижному курорті Церматт через сильний снігопад, повідомляє місцеве видання 20min.

"Починаючи з понеділка кілька долин в кантоні Вале повністю відрізані від світу через снігопад. На курорті Церматт зараз відпочивають близько 13 тис. чоловік. Наразі приїхати на курорт і виїхати з нього неможливо, так як сніг завалив автодороги і залізницю, що веде до пересадкової станції Теш", - сказала виданню представник курорту Жанін Імеш.

Найбільша автодорога, що веде в Церматт, закрита з 9 ранку понеділка. О 17:30 в понеділок зупинилися потяги.

"Зараз на курорті повністю закриті всі підйомники. Прогулянки пішохідними стежками в горах також заборонені. Але ніякої паніки серед туристів немає, все це навіть романтично", - стверджує представник курорту.

Вранці у вівторок велика частина курорту занурилася в темряву через відключення електрики. Сніданок для туристів отельерам довелося готувати при свічках. На сайті курорту повідомляється, що поїзди знову пішли близько 15:00 у вівторок. Адміністрація попереджає, що можливі нові відключення електрики.

У Французьких Альпах в понеділок увечері був оголошений "червоний" (четвертий з п'яти) рівень лавинної небезпеки через сильні снігопади, що пройшли минулого тижня.

Церматт, один з найбільших лижних курортів Швейцарії, пропонує 13,4 тис. місць в готелях і апартаментах. Тут також проживають близько 5,5 тис. чоловік. Курорт оточений альпійськими вершинами чотирьохтисячників, серед яких знаменитий Маттерхорн (4478 м над рівнем моря). На курорті заборонено автомобільний рух. Приїхати сюди можна тільки на поїзді або таксі від станції Теш.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ