Події

Американський військовий супутник не вийшов на орбіту - стратегічне командування США

Стратегічне командування США повідомило, що не фіксує на заданій навколоземній орбіті новий військовий супутник, запущений напередодні.

Як повідомлялося, американська компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 з секретним супутником для потреб уряду США, повідомляє в понеділок в "Твіттері" телеканал Сі-Ен-Ен. Інші ЗМІ інформують, що супутник має військове призначення і оснащений дуже дорогим обладнанням.

За даними порталу TechCrunch, ракета-носій з секретним супутником Zuma стартувала з пускового комплексу SLC-40 на мисі Канаверал у Флориді в ніч на понеділок.

Разом з тим, як повідомило агентство "Блумберг", посилаючись на інформовані джерела в адміністрації і конгресі, після пуску ракети виникли проблеми з її другим ступенем і супутник був втрачений. Деякі джерела стверджують, що ракета із супутником впала в океан, інформує агентство.

У той же час, представник SpaceX заявив, що, за результатами проведеного аналізу, ракета працювала в штатному режимі.

Falcon 9 first stage has landed at Landing Zone 1. pic.twitter.com/679wN4F8kX

— SpaceX (@SpaceX) 8 января 2018 г.

За його словами, наразі проводиться розслідування, проте до справжнього моменту "немає ознак саботажу або іншого втручання" в процес запуску супутника.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ