Події

Позов Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства України розглянуть у новому Верховному Суді 29 січня

Позов лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка про незаконність указу, яким екс-президента Грузії було позбавлено українського громадянства, розглядатимуть 29 січня в Касаційному адміністративному суді у складі нового Верховного Суду України.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", засідання призначено на 12:00.

Цей позов спочатку мав розглядатися у Вищому адміністративному суді України, куди був поданий восени минулого року, і 3 листопада за ним було відкрито провадження. Засідання ВАСУ у цій справі кілька разів переносили з різних процесуальних причин.

Останнє засідання з цього питання було призначено у ВАСУ 21 грудня 2017 року, але воно не відбулося, оскільки з огляду на судову реформу в Україні з 15 грудня 2017 р. ВАСУ припинив свою процесуальну діяльність. Відтоді всі касаційні скарги, позови та апеляційні заяви, які належать до компетенції касаційного адміністративного суду, необхідно направляти до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України.

Як повідомлялося, в липні П.Порошенко позбавив М.Саакашвілі, який на той час перебував за кордоном, українського громадянства. 10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, які фактично прорвали кордон. 25 жовтня М.Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації президента України про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це рішення в суді.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ