Події

Порошенко підписав закон про запобігання та протидію домашньому насильству

Президент України Петро Порошенко підписав закон №2229-VIII "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Як повідомляє прес-служба глави держави в четвер, згідно з документом передбачається впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством, значне доповнення наявних інструментів такої боротьби, введення нових визначень термінів та інших норм, спрямованих на поліпшення захисту постраждалих від домашнього насильства.

Зокрема, закон передбачає створення і забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства.

Документ спрямований на узгодження положень чинного законодавства України в сфері протидії домашньому насильству та насильству над жінками та адаптації його до європейських стандартів, що забезпечують підготовку бази для ратифікації Стамбульської конвенції.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила відповідний закон у першому читанні 17 листопада 2016 року, а в другому читанні і в цілому - 7 грудня 2017 року.

За день до того Рада схвалила в другому читанні і в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законів у зв'язку ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства", що імплементує положення Стамбульської конвенції, наразі ще Радою не ратифіковані.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ