Події

Трамп має намір ухвалити поставку в Україну протитанкових ракет

Президент США Дональд Трамп має намір схвалити план постачання протитанкових ракет в Україну, повідомляє телеканал ABC News з посиланням на кілька джерел у Держдепартаменті.

За інформацією джерел, йдеться про постачання 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок на суму $47 млн.

Якщо президент офіційно дасть добро на постачання, план буде представлено на розгляд Конгресу протягом 30 днів і після переданий до Держдепартаменту, повідомляє телеканал.

"Постачання протитанкових ракет, зокрема, можливо, і американської системи Javelin, ймовірно, могли б спровокувати жорстку реакцію з боку Росії – що, в свою чергу, загрожує закликам президента Трампа до кращих відносин із Москвою", – наголошується в повідомленні.

У свою чергу прес-секретар Ради національної безпеки Марк Раймонді заявив телеканалу, що США "на даний момент оголошувати нічого".

Між тим, президент України Петро Порошенко заявив, що Київ отримає летальну оборонну зброю з США, і що це підтвердив йому в телефонній розмові держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Як і домовлялися з президентом Дональдом Трампом, без зайвого галасу, спокійно, Україна отримає летальну оборонну зброю зі США. Це принципове і довгоочікуване рішення американської адміністрації було підтверджено під час моєї вчорашньої розмови з держсекретарем Рексом Тіллерсоном", – написав він на своїй сторінці у "Фейсбуці" в суботу ввечері.

На його думку, "такий крок у тандемі з посиленням санкцій проти Росії – гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов'язань і продовження накачування Донбасу важкою зброєю".

21 грудня стало відомо, що адміністрація Трампа санкціонувала поставки Україні снайперських гвинтівок M107A1 і супутнього обладнання на суму $41,5 млн.

Між тим, МЗС Росії ще минулого тижня попередило про наслідки поставок Канадою і США летальної зброї Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ