Події

У Швейцарії немає заморожених банківських рахунків або інших активів на ім'я Віктора Януковича

Рішення Швейцарської федеральної ради від 20 грудня щодо продовження на рік "заморожування активів" екс-президента України Віктора Януковича та його оточення і прес-реліз із даними про "заморожування... українських активів у розмірі 70 мільйонів швейцарських франків" не стверджує, що В.Янукович мав або має якісь банківські рахунки та активи в Швейцарії, пояснює англійська адвокатська компанія Joseph Hage Aaronson LLP (JHA LLP).

"Навпаки, аналогічне рішення та заява Швейцарської федеральної ради, ухвалена минулого року, 9 грудня 2016 року, потім була роз'яснена в листі від 1 березня 2017 року, від швейцарської влади, що підтверджує, що в Швейцарії немає банківських рахунків або інших активів на ім'я президента Януковича, які вони заморозили (як і стверджує завжди сам президент Янукович); а також заморожування активів, яке накладає Швейцарія, стосується інших осіб (тобто не президента Януковича), перерахованих у додатку до постанови про заморожування активів у зв'язку з Україною", - йдеться в прес-релізі, оприлюдненому на сайті JHA LLP у п'ятницю.

Адвокати знову звертають увагу на свій попередній прес-реліз від 3 березня 2017 року, що стосується рішення та оголошення в 2016 році. "Нічого не змінилося. Швейцарська федеральна рада досі чітко не зазначає, кому належать "70 мільйонів швейцарських франків", згадані в їхньому повідомленні, але при цьому офіційно визнає, що вони не належать президентові Януковичу", - наголошує компанія, зазначивши також, що Швейцарська федеральна рада в заяві від 20 грудня 2017 року зауважує, що поки що не визначено, "чи є походження заморожених активів незаконним".

Як повідомляв Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії, 20 грудня Федеральна рада цієї країни постановила продовжити на один рік заморожування активів В.Януковича та його оточення.

Роком раніше, 9 грудня 2016 року, заморожування українських активів у розмірі CHF70 млн було продовжено на рік рішенням Федеральної ради і спливало в лютому 2018 року.

Юридична фірма Joseph Hage Aaronson LLP (Лондон) представляє інтереси В.Януковича та його сина Олександра Януковича.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ