Події

Ціна "Газпрому" для "Нафтогазу" дорівнюватиме ціні газу на європейському хабі

Ціна природного газу за контрактом на постачання між ВАТ "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України", що діє до кінця 2019 року, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу дорівнюватиме ціні на одному з європейських газових хабів, заявив голова правління НАК Андрій Коболєв.

"На майбутнє ціну буде зменшено... Вона буде близька до європейської, а якщо говорити точно, вона дорівнюватиме ціні на одному з європейських хабів, що ми вважаємо значним поліпшенням умов купівлі газу в Україні", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.

А.Коболєв зазначив, що згідно з рішенням арбітражу ціну на II квартал 2014 року було понижено на 27,4% - до $352 із $485 за 1 тис. куб. м, і такий самий підхід буде застосовано і до майбутніх постачань, але цифра зниження до первинної формули контракту буде іншою.

"У майбутньому "Нафтогаз" може купувати газ за ціною нижчою, ніж спочатку було передбачено в контракті", - сказав дещо раніше цього дня голова НАК на зустрічі з президентом Петром Порошенком, коментуючи ухвалене судове рішення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ