Події

Мінфін орієнтується на випуск у 2018 році до $2 млрд єврооблігацій

Граничний обсяг випуску в 2018 році єврооблігацій України, погоджений у рамках поточної програми розширеного фінансування (EFF), на яку орієнтується Міністерство фінансів України, становить $2 млрд, повідомив заступник міністра Юрій Буца.

На підсумковій прес-конференції Мінфіну в Києві у вівторок він зазначив, що відомство орієнтуватиметься на ринкову ситуацію, а також на обсяги залучуваного фінансування від міжнародних партнерів і міжнародних фінансових організацій.

Ю.Буца також зазначив, що з погляду вартості запозичень доцільно було б здійснювати їх після чергового перегляду програми EFF та виділення МВФ Україні транша за нею.

Як повідомлялося, Україна у вересні 2017 року розмістила 15-річні єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних, з яких $1,68 млрд - для здійснення обміну або викупу єврооблігацій із погашенням у 2019-му і 2020 роках, які були випущені у рамках реструктуризації боргу в 2015 році. Попит на нові єврооблігації становив близько $9,5 млрд.

Водночас виділення чергового транша кредиту МВФ, який спочатку був розпланований на травень-червень 2017 року, поки що перенесено на невизначений термін через невиконання українською стороною низки умов, зокрема ухвалення законів про антикорупційний суд та ринок землі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ