Події

Конгрес США підготував законопроект про допомогу Україні в сфері кібербезпеки

Комітет у закордонних справах Конгресу США розглянув і рекомендував до схвалення проект "Закону 2017 про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", в якому підкреслюється стратегічне партнерство між Вашингтоном і Києвом, повідомили в посольстві України в США.

"Комітет у закордонних справах Палати представників розглянув і рекомендував до схвалення проект "Закону 2017 про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук в четвер.

Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги уряду України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки. У законопроекті передбачається встановлення найбільш сучасних безпечних оновлень на комп'ютерах органів державної влади, в тому числі систем програмного захисту, спрямованих на захист об'єктів критичної інфраструктури України; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння розширенню участі України в програмах обміну інформацією, пов'язаною з проблематикою кібербезпеки і міжнародних зусиллях з протидії кіберзагрозам, а також розвитку України своїх повноважень у сфері кібербезпеки.

Разом з тим, в документі підтверджується прихильність Сполучених Штатів Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці Києва з НАТО.

"Реалізація даної законодавчої ініціативи стане важливим внеском у боротьбу України з гібридною війною РФ, продовженням і складовою якої є здійснення кібератак проти нашої держави. Співавторами документа виступили члени Конгресового українського косуса, конгресмен-демократ Б.Бойл і конгресмен-республіканець Б.Фітцпатрік", уточнюється в інформації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ