Події

Комітет нацоборони Канади рекомендує парламенту надати Україні летальну зброю й анонсувати план надання "безвізу" для українців

Постійний комітет з національної оборони Канади оприлюднив звіт "Канадська підтримка України в період кризи і збройного конфлікту", в якому рекомендує надати Україні летальну зброю у разі, якщо та продемонструє активну роботу щодо подолання корупції в країні.

"Уряд Канади надає летальну зброю Україні для захисту свого суверенітету від російської агресії за умови, що Україна демонструє, що активно працює на ліквідацію корупції на всіх рівнях державного управління", - свідчить одна із 17 рекомендацій, наведених у звіті.

Серед інших рекомендацій уряду Канади - брати участь в обміні розвідданими з Україною, заохочувати співпрацю з Україною у сфері оборонної промисловості, взяти зобов'язання щодо підтримання України в протидії гібридній агресії, зокрема кібератакам на державні системи та критичну інфраструктуру, а також щодо спротиву поширенню іноземної пропаганди та дезінформації через медіа.

Комітет також рекомендує уряду збільшити внесок Канади в Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, виступити за введення миротворчої місії ООН в Україну, а також надалі забезпечувати серйозну військову підготовку для ЗСУ і знайти можливості для розширення видів навчання і підтримки з боку Збройних сил Канади (CAF) через операцію Unifier.

Ще одна рекомендація свідчить: "Уряд Канади анонсує план надання можливості безвізових поїздок для громадян України". Також уряду рекомендують відновити угоду про мобільність молоді з Україною, що дасть змогу кваліфікованим працівникам подавати заявки на поїздки та працювати в Канаді терміном до одного року для "подальшого зміцнення канадського та українського економічного і культурного співробітництва".

Також у документі міститься рекомендація розглянути можливість просування інтересів України у Великій сімці, сприяти розвитку відносин з українським урядом і громадськістю, особливо в боротьбі з корупцією.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ