Події

Епіцентр протистояння в зоні АТО в неділю перемістився до Авдіївки

Незаконні збройні формування 8 разів обстріляли позиції сил АТО з півночі станом на 18.00 неділі, при цьому найбільша кількість обстрілів припала на район м.Авдіївка Донецької області, повідомляє прес-центр штабу АТО в соцмережі Facebook.

"Епіцентром напруженості став Донецький напрямок. Найбільша інтенсивність ворожих провокацій спостерігалася в районі Авдіївки. Тут противник обстрілював українських військових з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї протягом чотирьох годин. Окрім того, під вогонь з мінометів і піхотного озброєння потрапили позиції ЗСУ біля Пісків, а з гранатометів загарбники стріляли поблизу шахти Бутівка", - йдеться в звіті.

У штабі підкреслюють, що бойовики продовжують вести вогонь по позиціях сил АТО, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. При цьому майже в кожному випадку українські військовослужбовці відкривали у відповідь вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"На Приазов'ї бойовики ще вранці випустили десять мін 82-го калібру по захисникам Чермалика, а після обіду зі 120-мм мінометів і легкого піхотного озброєння вели вогонь по захисникам Гнутового. З гранатометів ворог обстрілював наші опорні пункти біля Широкиного, а зі стрілецької зброї - оборонні укріплення біля Старогнатівки і Мар'їнки", - повідомляється в звіті.

На луганському напрямку за даними штабу АТО протягом дня не зафіксовано жодного випадку порушення режиму припинення вогню.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ