Події

Українські та молдовські прикордонники спільно охороняють держкордон з Придністров'ям

Минулого четверга вперше розпочалося спільне патрулювання українських та молдовських прикордонників на ділянці відділу "Велика Кісниця" Могилів-Подільського загону і продовжилося по "зеленій" ділянці кордону з Придністров'ям протяжністю близько 50 кілометрів.

"Спільні патрулювання на центральній ділянці українсько-молдовського кордону, так званому Придністровському сегменті, за участю молдовських колег є новою формою охорони кордону, яка спрямована на протидію транскордонній злочинності. Його основні аспекти були обговорені минулого тижня на прикордонно-представницькій зустрічі за участю начальника загону Юрія Василика та головного комісара Маріна Андроніка", - повідомляє в п'ятницю прес-служба Держприкордонслужби України.

Прикордонники двох країн, що здійснюють охорону українсько-молдовського кордону, пройшли навчання та опанували юридичні і практичні тонкощі здійснення такого виду прикордонної охорони, йдеться в інформації.

Першими виступили на охорону державного кордону у складі спільного прикордонного наряду начальник Могилів-Подільського загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби полковник Юрій Василик та начальник Регіонального управління Nоrd Прикордонної поліції Республіки Молдова головний комісар М.Андронік.

"Після його (патрулювання - ІФ) завершення керівники прикордонних підрозділів підписали рапорт про результати спільного патрулювання, своїм прикладом засвідчивши не лише добросусідські відносини між двома країнами, а й глибоке розуміння важливості справи, головним вектором якої є забезпечення надійної охорони державного кордону", - розповіли в українському прикордонвідомстві.

При цьому в Держприкордонслужбі додали, що спільні патрулювання відбуваються виключно з української сторони.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ