Події

Суд прийняв рішення про допит Порошенка у справі про держзраду Януковича

Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про виклик на допит президента України Петра Порошенка як свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд прийняв на засіданні в четвер, задовольнивши клопотання державного обвинувачення.

Оголошуючи список свідків, яких допитають у суді, головуючий суддя Владислав Дев'ятко назвав, зокрема, ім'я "Порошенка Петра Олексійовича".

Раніше представники державного обвинувачення просили суд викликати як свідка у справі про державну зраду В.Януковича П.Порошенка, якого не допитували під час досудового слідства.

"Прошу викликати на судове засідання Порошенка Петра Олексійовича як свідка сторони обвинувачення. Необхідність в допиті цього свідка виникла у сторони обвинувачення під час дослідження доказів у судовому засіданні, що відбулося 06.12.2017 року", - сказав прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко після зачитування списку свідків обвинувачення, яких допитували під час слідства.

Обвинувачення вважає, що П.Порошенко може дати свідчення про збройну агресію проти України з боку органів державної влади РФ, що в подальшому призвело до анексії півострова Крим. Державний захисник В.Януковича Ігор Ляшенко зазначив, що не заперечує проти допиту П.Порошенка в суді.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ