Події

Держдеп США заявив про занепокоєння історією з агентами НАБУ в Україні

Арешти співробітників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) можуть підірвати міжнародну підтримку, яку вони надають Україні, заявив Держдепартамент США.

"Останні події в Україні, зокрема й зрив розслідування справи про корупцію на високому рівні, арешт співробітників НАБУ, захоплення секретних досьє НАБУ викликають занепокоєння через сумніви у прихильності України боротьбі проти корупції", - йдеться в поширеній заяві Держдепу.

Як повідомлялося, Державна міграційна служба України заявила, що агента НАБУ затримали при спробі дати хабаря чиновнику міграційного відомства, при цьому в НАБУ заявляють, що Генпрокуратура і СБУ зірвали їм спецоперацію з розкриття корупційної схеми у ДМС.

Держдепартамент США зазначив, що дії Генпрокуратури і СБУ "підривають антикорупційні інститути, які підтримувють США", довіру з боку народу і "можуть позначитися на міжнародній підтримці України".

Водночас генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу "1+1" 3. грудня заявив, що, якщо операція НАБУ у Державній міграційній службі проводилася спільно з ФБР США, то це є порушенням закону.

"Спільна операція, як він (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) формулює - це абсолютно незаконна дія без відповідних законних процедур", - сказав генпрокурор.

За словами Ю.Луценка, він "розуміє бажання пана Ситника прикрити свої проблеми, але прикривати їх іноземними партнерами є дитячістю".

Президент України Петро Порошенко 1 грудня заявив, що публічні міжвідомчі конфлікти в країні вийшли за рамки "розумної конкуренції".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ