Події

У НАБУ заявляють, що Луценко вводить громадськість в оману

Заяви генерального прокурора Юрія Луценка про нібито незаконність роботи окремих підрозділів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та про використання агентами Бюро, які працюють під прикриттям, контрабандної техніки не відповідають дійсності, заявляють в НАБУ.

"Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли генеральний прокурор свідомо вводить суспільство в оману, повідомляючи неправдиві факти і пропонуючи "довільне" трактування законодавства", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Бюро в понеділок.

У НАБУ вважають, що таким чином генпрокурор "дає "зелене світло" подальшій атаці на нові антикорупційні органи".

У Бюро зазначають, що в своїй оперативно-розшуковій діяльності (ОРД) керуються вимогами законів "Про Національне антикорупційне бюро України" і "Про оперативно-розшукову діяльність", і відповідно до ст.8 останнього, для виконання завдань в рамках ОРД можуть залучатися голосні й негласні штатні та позаштатні співробітники.

"Всі технічні засоби, які НАБУ використовує під час оперативно-розшукової діяльності, придбані офіційно і перебувають на обліку, як того вимагає законодавство", - вказується в повідомленні.

У НАБУ також зазначають, що, відповідно до ст.21 закону "Про НАБУ", його співробітники у виконанні покладених на них обов'язків є представниками влади, діють від імені держави і перебувають під його захистом, і ніхто, за винятком уповноважених посадових осіб державних органів у передбачених законом випадках, не має права втручатися в їх законну діяльність.

Як повідомлялося, напередодні Ю.Луценко заявив, що всі агенти НАБУ, які працюють під прикриттям, набрані з порушенням закону і використовують контрабандну техніку в своїй роботі. Закон вимагає, щоб усіх, усіх до єдиного співробітників НАБУ набирати на відкритому конкурсі, але десятки агентів, зокрема ті двоє, які були зафіксовані на конспіративній квартирі, обрані на якихось закритих процедурах, що порушує закон", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що ці агенти використовують нелегальне обладнання в своїй роботі. За його словами, все це є "величезним букетом нелегального угруповання, що діє нелегальними методами з нелегальною апаратурою".

"Весь апарат агентів на сьогодні - поза законом, тому керівник агентства, який особисто почав такий відбір агентів, допуск їх до держтаємниці, надання їм особливо таємних документів, має приймати рішення для себе", - сказав Ю.Луценко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ