Події

Репутація ФБР найгірша в історії і розірвана на шматки

Президент США розкритикував ФБР і назвав репутацію бюро "розірваною на шматки". З такою заявою він виступив після того, як його колишній радник пішов на угоду зі слідством у "російській справі"

Президент США Дональд Трамп на тлі розслідування проти його колишнього радника з нацбезпеки Майкла Флінна заявив, що вважає репутацію ФБР "найгіршою в історії".

"Після керівництва Комі, з фальшивим і нечесним розслідуванням проти (Гілларі Клінтон) (і решти), репутація ФБР в жмутах - найгірша в історії", - написав Трамп в своєму Twitter, додавши: "Ми повернемо ФБР його велич". ФБР в 2016 році вело розслідування проти Клінтон через те, що вона, будучи держсекретарем США, вела переписку з особистої пошти, що могло стати причиною витоку секретної інформації. Розслідування було закрито.

After years of Comey, with the phony and dishonest Clinton investigation (and more), running the FBI, its reputation is in Tatters - worst in History! But fear not, we will bring it back to greatness.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 декабря 2017 г.

Джеймс Комі, колишній директор ФБР, давав показання в Конгресі в травні 2017 року. Тоді він заявив, що Трамп попросив його припинити розслідування проти Флінна. Комі розповів, що відповів президенту відмовою.

У неділю вдень Трамп написав ще один твіт з критикою колишнього директора ФБР. "Я ніколи не просив Комі закрити розслідування проти Флінна. Фейкові новини прикривають іншу брехню Комі", - написав президент США.

Тепер розслідуванням "російської справи" - передбачуваного втручання Росії у вибори США - займається спецпрокурор Роберт Мюллер. У п'ятницю, 1 грудня, Майкл Флінн пішов на угоду зі слідством і зізнався в тому, що давав неправдиві свідчення ФБР щодо своїх переговорів з послом Росії в США.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ