Події

Американський військовий літак провів розвідку поблизу Криму

Патрульний протичовновий літак Військово-морських сил (ВМС) США в суботу здійснив розвідувальний політ поблизу Кримського півострова на Чорному морі, свідчать моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, літак ВМС США P-8A Poseidon з бортовим номером 168 437 і позивним PS026, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, протягом декількох годин курсував в районі північного заходу від Севастополя.

Маршрут його польоту на Чорному морі після вильоту з Італії проходив над Грецією і Болгарією.

Разом з тим, на поточному тижні були зафіксовані польоти американських розвідників поблизу російських рубежів на півдні Балтики. Так, в четвер і п'ятницю стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135W з бортовим номером 62-4134, який піднімався з авіабази Мілденхолл у Великій Британії, здійснив багатогодинні польоти поблизу сухопутних і морських кордонів Калінінградської області.

Окрім того, 30 листопада стратегічний безпілотний літальний апарат (БЛА) ВВС США RQ-4A Global Hawk, що вилетів з авіабази на Сицилії, здійснив безпрецедентний, більш ніж 12-годинний розвідувальний політ поблизу кордонів Ленінградської і Псковської областей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ