Події

У США екс-співробітник АНБ зізнався в зберіганні секретних даних у себе вдома

Співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США зізнався в незаконному зберіганні секретних даних організації на своєму домашньому комп'ютері. Про це йдеться на сайті американського Мін'юсту.

Йдеться про 67-річного Нгя Хоанг Фо, який з 2010 по 2015 роки працював над "спеціалізованими проектами", в тому числі з питань національної оборони, і мав доступ до урядової інформації під грифами "цілком таємно" і "секретна інформація з особливим режимом зберігання". Безліч з таких документів як в друкованому, так і в цифровому вигляді Фо копіював і переносив на свій домашній комп'ютер в Меріленді.

Районний суддя винесе вирок 6 квітня 2018 року, екс-співробітнику загрожує до 10 років тюремного ув'язнення.

За даними The New York Times, Фо працював розробником програмного забезпечення в спецпідрозділі АНБ, яке займалося зломом іноземних комп'ютерів і збором з них інформації. Як повідомили виданню джерела в уряді, на комп'ютері Фо був встановлений антивірус "Лабораторії Касперського", і в результаті скопійовані ним документи були вкрадені.

За даними газети, в даний час невідомо, чи обізнані в "Лабораторії Касперського" про "викрадення документів".

У жовтні газета The Wall Street Journal написала, що дані АНБ про впровадження організації в мережі інших країн викрали російські хакери за допомогою антивірусу "Лабораторії Касперського". Як повідомляли джерела видання, дані були викрадені нібито з комп'ютера одного з підрядників агентства в 2015 році.

Пізніше "Лабораторія Касперського" розповіла про результати внутрішнього розслідування інциденту. За даними компанії, аналітики випадково скопіювали з комп'ютера в США файл хакерського угруповання Equation Group, яке в компанії пов'язували з діяльністю АНБ. Скачані дані, як пояснювали в "Лабораторії Касперського", після розслідування були вилучені.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ