Євросоюз задумався про заборону на вживання фосфатів, які в числі іншого додають в м'ясо для Дьонерів (також відомих як Дьонер-кебаб або шаурма). Про це повідомляє АР.
Європейські законодавці посилаються на дослідження, які виявили можливу залежність між вживанням фосфатів і виникненням серцево-судинних захворювань.
У відповідь на цю ініціативу власники вуличних кафе, де готують Дьонери, звинуватили законодавців в дискримінації - блюдо, яке належить до турецької кухні, найчастіше готують вихідці з цієї країни, особливо популярна ця вулична їжа в Німеччині. Відзначається, що фосфати додають в м'ясо для посилення смакових якостей, а також для збереження його соковитості.
Раніше на цьому тижні комісія з охорони здоров'я проголосувала проти пропозиції Європарламенту дозволити використання фосфатів у деяких видах м'яса, які смажаться на рожнах у вітринах кафе.
Реклама
Реклама
ЩЕ ЗА ТЕМОЮ
З 1 грудня в Україні стартує заборона на вилов раків
09:40, 27.11.2025
Кошта: ЄС продовжуватиме тиснути на Росію та підтримувати Україну
19:59, 25.11.2025
У Раді зареєстровано законопроєкт про заборону виїзду за кордон порушникам правил військового обліку - нардеп
21:56, 14.11.2025
Нацбанк заборонив Порошенку право голосу за його майже 65% акцій в банку МІБ
21:24, 11.11.2025
Мін’юст і Рада Європи працюють над проектом Конвенції про створення Міжнародної комісії з розгляду заяв для України
21:01, 15.10.2025
ОСТАННЄ
Угорщина відмовилася від облігацій на підтримку України, ускладнивши фінансування з боку ЄС
23:16, 05.12.2025
Паліса: кожна бригада на лінії зіткнення щомісяця отримуватиме визначену кількість мобілізованих
22:32, 05.12.2025
Зеленський анонсував новий порядок розподілу особового складу між бойовими бригадами
22:09, 05.12.2025
Зеленський вивів Єрмака зі складу РНБО та Ставки Верховного головнокомандувача
21:59, 05.12.2025
Питання керівника "Оператора ГТС України" вирішуватиме оновлена наглядова рада – Мінекономіки