Події

На Алеї почесних поховань в Києві проведуть освітлення і встановлять відеокамери

На Алеї почесних поховань на території Державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника облаштують освітлення і забезпечать цілодобове відеоспостереження для запобігання актам вандалізму та осквернення місць поховань.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) вже підписано відповідне розпорядження.

"Як відомо, Алея почесних поховань з окремим входом на її територію створена Державним історико-меморіальним Лук'янівським заповідником для забезпечення почесних поховань учасників антитерористичної операції. Однак освітлення і відеоспостереження не було передбачено в проектній документації при облаштуванні", - сказано в повідомленні.

Згідно з розпорядженням КМДА, замовником робіт по розташуванню мережі зовнішнього освітлення та електроопор для установки обладнання відеоспостереження визначено Лук'янівський заповідник.

"Установі доручено в установленому порядку отримати вихідні дані для проектування, визначити генеральні проектну та підрядну будівельну організації для виконання робіт, забезпечити розробку та затвердження проектної документації", - повідомили в КМДА.

Фінансування робіт здійснюватиметься за програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2017 рік. На це передбачено асигнування в сумі 910 тис. грн, з яких 100 тис. грн - на проектні роботи.

При укладанні відповідних договорів підряду замовники зобов'язані передбачити гарантії якості будівельними організаціями та гарантійні терміни експлуатації не менше 10 років.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ