Події

Київ хоче прийняти на баланс міста Гостиний двір, Палац спорту і ще 2 об'єкти держвласності

Київська міська рада прийняла рішення про згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності чотирьох об'єктів культури і спорту, які перебувають на балансі держави.

Згідно з рішенням, прийнятим Київміськрадою у вівторок, місто погоджується прийняти на баланс чотири об'єкти в центрі Києва: архітектурні пам'ятки Гостиний двір (Контрактова площа, 4) будинок Сікорського (вул. Ярославів Вал, 15-Б), а також держпідприємства "Національний цирк України" і "Палац спорту".

Ще один об'єкт - Національний ботанічний сад ім.М.Грішка - депутати виключили з цього переліку.

"Київська міська рада готова прийняти дані об'єкти в комунальну власність і використовувати їх виключно за призначенням", - йдеться в проекті рішення, підтриманого 86 депутатами.

За словами співавтора проекту, депутата фракції "Солідарність" Вікторії Мухи, в держави не вистачає коштів на реконструкцію цих об'єктів, а місто може здійснити ремонт тільки після прийняття об'єктів на свій баланс, відзначається в прес-релізі партії.

Згідно з повідомленням, тепер Київрада звернеться до Кабміну і Фонду держмайна з відповідним клопотанням для передачі об'єктів у власність міста.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ