Події

Аеропорт Балі буде закрито ще добу

Влада індонезійського острова Балі поінформувала, що місцевий аеропорт буде закритий до ранку четверга в зв'язку з виверженням вулкана Агунг.

Хоча хмара викинутого вулканом попелу ще не досягла безпосередньо повітряного простору над міжнародним аеропортом, вона на висоті близько 7,5 тис. метрів переміщається в сторону повітряної гавані, повідомив журналістам представник аеропорту.

Повторне виверження вулкана зафіксовано минулої неділі.

Понад 400 авіарейсів скасовано на Балі з ночі на понеділок, залишити острів не можуть близько 60 тис. чоловік. Влада рекомендує туристам залишатися в готелях.

"Менеджмент готелів допомагає туристам зв'язуватися з офісами авіакомпаній, якщо в цьому є необхідність, і надає інформаційну підтримку. Туристи, яким необхідно терміново продовжити свою подорож, можуть відправитися з Балі на острів Ява в місто Сурабайя, використовуючи паром і автобус. Готелі та місцеві туроператори можуть допомогти в організації таких маршрутів", - запевняє міністерство туризму Індонезії.

Одночасно влада Балі розпорядилися про термінову евакуацію 100 тис. жителів 22 сіл, розташованих у безпосередній близькості від вулкана. Небезпечна зона визначена в радіусі 10 км від кратера. Поширено попередження, що в разі необхідності евакуація може бути проведена насильницьким шляхом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ