Події

Генпрокуратура розслідує провадження за заявою Януковича про держпереворот в Україні 2014 року

 Генеральна прокуратура України за заявою екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича розпочала розслідування справи про державний переворот, здійснений в Україні в лютому 2014 року, повідомляє прес-служба адвокатського об'єднання Aver Lex із посиланням на адвоката Віталія Сердюка, що представляє інтереси В.Януковича.

"Відповідна заява четвертого президента України Віктора Януковича про насильницьке захоплення державної влади в лютому 2014 року була подана до Генеральної прокуратури України 14 липня 2017 року. Ми отримали повідомлення, що за цією заявою Генпрокуратурою України зареєстроване кримінальне провадження №42017000000003432 і розпочато досудове розслідування", - сказав В.Сердюк.

У прес-службі повідомляють, що у своїй заяві В.Янукович вимагає перевірити причетність до державного перевороту деяких нинішніх вищих посадових осіб: главу МВС Арсена Авакова, мера Києва Віталія Кличка, генпрокурора Юрія Луценка, екс-главу СБУ Валентина Наливайченка, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, нардепів Сергія Пашинського та Олега Тягнибока, секратаря РНБО Олександра Турчинова, екс-прем'єра Арсенія Яценюка та інших осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ