Події

Новий БТР "Укроборонпрому" є принципово новим рівнем військової техніки для ЗСУ - Порошенко

Державний концерн "Укроборонпром" завершив розробку нової версії бронетранспортера - БТР-4МВ1, який є модернізованою з урахуванням специфіки бронетехніки країн-членів НАТО версією української військової машини, повідомив президент України Петро Порошенко.

"БТР-4МВ1 посилений оптико-електронним прицілом з потужним тепловізором та високоточною цифровою системою ведення вогню", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці та оприлюднив кілька фотографій нової армійської бронетехніки.

Глава держави зазначив, що завдяки впровадженню нових рішень екіпаж бронетранспортера здатний знищувати противника на максимальній дальності дії зброї, вночі та в складних погодних умовах.

Він також наголосив, що новий український БТР "модернізований відповідно до останніх тенденцій бронетехніки НАТО".

"Розробка фахівців державного концерну "Укроборонпром" - принципово новий рівень військової техніки для ЗСУ", - підсумував П.Порошенко.

Як повідомлялося, 27 листопада прес-служба "Укроборонпрому" повідомила, що ДП "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ) завершило глибоку модернізацію бойових машин піхоти БМП-1 й очікує рішення Міністерства оборони про доцільність включення військової техніки до держоборонзамовлення (ДОЗ) та організації її серійного виробництва.

Як зазначено в повідомленні, нова версія БМП-1 - БМП-1УМД оснащена сучасним бойовим модулем, цифровою системою управління вогнем, німецьким двигуном Deutz потужністю 330 к. с., а також іншим передовим обладнанням.

Оновлене озброєння бойового модуля, уточнюють у держконцерні, містить 30-мм автоматичну гармату та 30-мм автоматичний гранатомет, 7,62-мм кулемет, а також високоточний протитанковий комплекс "Бар'єр". Бойовий модуль оснащений прицільним комплексом "Трек-М" зі стабілізатором озброєння СВУ-500-3Ц. Новий високоточний арсенал озброєння забезпечує знищення не лише живої сили та легкоброньованої техніки, а й танків противника на відстані до 5 км. Модернізована БМП-1УМД оснащена, зокрема, комплексом додаткових елементів захисту для виявлення в інфрачервоному діапазоні, новим цифровим захищеним зв'язком, сучасними засобами навігації, йдеться в повідомленні.

На сьогодні ЖБТЗ у повному обсязі завершив заводські випробування модернізованої бронетехніки техніки і чекає на відомчі випробування Міноборони, за підсумками яких має бути ухвалено рішення про доцільність включення військової техніки до ДОЗ та організації її серійного виробництва.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ