Події

Революційної ситуації в Україні немає, але належна увага має приділятися і зовнішній, і внутрішній безпеці - силовики

 Революційної ситуації в Україні на сьогодні немає, проте внутрішній безпеці необхідно приділяти таку саму увагу, як і зовнішній, вважають українські правоохоронці.

"Щодня в Україні гинуть люди, вибухають три або чотири гранати. Якщо раніше п'яний діставав із кишені ніж, то тепер він дістає гранату. Він кидає її, якщо посварився з дружиною, невдало з кимось випив. Це гібрид ситуації - зміна психологічних обмежень і доступність зброї", - сказав глава МВС Арсен Аваков під час форуму "Україна: у прагненні до рівноваги" у вівторок у Києві.

Міністр також зазначив, що правоохоронці враховують цю ситуацію під час проведення реформ.

"Порівняно з минулим роком у нас на 400 убивств менше. Це хороший показник, це свідчить про "загальну температуру", - сказав А.Аваков.

При цьому він наголосив: "Важливо приділяти належну увагу безпеці і внутрішній, і зовнішній".

У свою чергу перший заступник глави СБУ Віктор Кононенко зазначив, що на сьогодні революційної ситуації в країні немає.

"Будь-які спроби спровокувати людей на агресію стосовно країни на сьогодні безуспішні. Це зумовлено двома факторами. (Перший - ІФ) люди банально втомилися, вони хочуть спокійно й безпечно жити, мати перспективу на завтрашній день. Другий: люди нікому не вірять - ні владі, ні опозиції. Тому революційної ситуації немає. Загрози зсередини на сьогодні немає", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ