Події

Аваков попереджає про високу загрозу "внутрішньої атаки" для дестабілізації ситуації в Україні

Глава МВС України Арсен Аваков заявив про запобігання правоохоронцями останнім часом деяким спрямованим на дестабілізацію внутрішньої ситуації в країні провокаційним акціям і не виключив подальших спроб здійснення таких операцій.

"Фактор внутрішньої атаки залишається головним компонентом. І те, що запахло на фронті, не означає, що запахло всередині. Кілька місяців тому ми затримали групу наших громадян у момент пікової дискусії з Угорщиною, які за вказівкою кураторів їхали підривати угорський пам'ятник на кордоні з Україною. Ми їх затримали: з’ясувалося, що ці самі люди за вказівкою тих самих кураторів кидали гранати в посольство США, Чехії...", - сказав він у вівторок у Києві під час Національного експертного форуму "Україна: у прагненні до рівноваги".

Міністр внутрішніх справ України також пообіцяв оприлюднити найближчими днями інформацію про випадки, "коли зовсім недорого, за кількасот доларів, наймаються люди, щоб точково пробувати дестабілізувати ситуацію".

"Але коли є баланс, нам такі атаки не страшні. Та коли ми зайняті внутрішньою боротьбою або постійними виборами, ми вразливі", - додав А.Аваков.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ