Події

Хуг планує в четвер зустрітися із Захарченком у Донецьку

 Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг у четвер має намір зустрітися в Донецьку з так званим керівником ОРДО Олександром Захарченком для "налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації".

"Відповідно до свого мандата Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні постійно підтримує контакти з широким колом співрозмовників для налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації. Саме з цією метою сьогодні в Донецьку перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг планує зустрітися з паном Захарченком", - ідеться в повідомленні на сторінці СММ у Facebook.

А.Хуг порушить питання безпеки спостерігачів місії. Крім того, він має намір обговорити спостереження СММ щодо поточної безпекової ситуації, дотримання сторонами Мінських домовленостей, необхідність захисту об'єктів життєзабезпечення, а також випадки перешкоджання діяльності СMM, зокрема втручання в роботу камер, встановлених уздовж лінії зіткнення.

20 листопада СММ ОБСЄ повідомила про зустріч А.Хуга з ватажком т. зв. ЛНР Олександром Плотницьким. "Сьогодні в Луганську відбулася зустріч першого заступника голови СММ ОБСЄ А.Хуга з паном Плотницьким. Вони обговорили низку питань щодо перешкоджання виконанню місією свого мандата, а також спостереження СММ у частині дотримання сторонами Мінських домовленостей", - повідомлялося на сторінці СММ ОБСЄ в соцмережі Facebook.

А.Хуг наголосив, що СММ "вітає цей і будь-який інший діалог з усіма, хто бажає взяти в ньому участь на добросовісній основі".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ