Події

Німеччина продовжує фінансову підтримку гуманітарних програм для жителів Донбасу

Федеральний уряд Німеччини продовжить надавати фінансову підтримку гуманітарним проектам міжнародної благодійної організації ADRA в Україні: на 2018 та 2019 років виділяється EUR2,8 млн.

"На 2018-й і 2019 роки Німеччина надала зобов'язання на асигнування в EUR2,8 млн. У 2016-му та 2017 роках робота ADRA вже була профінансована на EUR1,8 млн. Крім того, ADRA внесе додаткові EUR200 тис. із власних коштів", - йдеться в повідомленні посольства ФРН.

Проект надає безпосередню допомогу найбільш постраждалим особам уздовж лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях, зокрема багатьом внутрішнім переселенцям. Заходи спрямовані переважно на людей похилого віку, інвалідів, одиноких матерів/батьків та багатодітні сім'ї.

Наприклад, ADRA надає термінову допомогу з аварійного утеплення і теплоізоляції житла, постачає паливо на зиму й організовує забезпечення чистою питною водою та гігієнічними наборами, зокрема людей, що перетинають лінію зіткнення та вимушені довго стояти в чергах.

Наступною складовою проекту є психосоціальний догляд за потерпілими від конфлікту з посттравматичним синдромом, серед яких багато дітей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ