Події

У ГПУ нарікають на зволікання ВРП з розглядом скарг на дії суддів у справах Майдану

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк скаржиться на зволікання з боку Вищої ради правосуддя (ВРП) у частині розгляду скарг на дії суддів у "майданівських" справах.

"У багатьох випадках, на мою думку, йдеться про явні порушення судами... Вирішувати питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності може тільки один орган - Вища рада правосуддя. І на всі випадки, де судді, на нашу думку, допускають безпідставні звільнення і затягування розгляду, безпідставні відводи, - в кожному разі ми реагуємо, направляємо справи до Вищої ради правосуддя", - розповів С.Горбатюк у вівторок на брифінгу в Києві.

Він повідомив, що на сьогодні направлено скарги стосовно 12 суддів. "Як мінімум швидкий розгляд скарг міг би значно поліпшити стан розгляду справ у судах, але цього не відбувається", - констатував начальник департаменту.

За його словами, ВРП має 45 днів для призначення до розгляду, але ВРП не розглядає скарги до півроку, після чого "за надуманими обставинами повертає без розгляду, вимагаючи додаткові документи".

"Не може бути такою позиція органу в тих резонансних провадженнях, на результати яких чекає суспільство. Я не закликаю ... притягувати до відповідальності, я закликаю виконувати свої обов'язки та в установлені терміни розглядати скарги", - наголосив С.Горбатюк.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ