Події

У Києві затримали хакерів, які вкрали понад 10 млн грн із банківських карток

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили в Києві хакерське угруповання, учасники якого викрадали гроші клієнтів, зокрема, державних банків, повідомляється на офіційному сайті СБУ в понеділок.

"За попередньою інформацією, зловмисники встигли вкрасти понад 10 млн грн із понад 1,5 тисячі банківських карток... Чотирьом зловмисникам оголошено про підозри у вчиненні злочинів, їх затримано ... для всіх обрано запобіжний захід - утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що учасники угруповання з використанням спецзасобів негласного отримання інформації зчитували картки клієнтів банківських установ та викрадали реквізити доступу. Також зловмисники через шкідливе програмне забезпечення заражали інформаційні мережі банків для отримання несанкціонованого доступу до даних.

Під час санкціонованих обшуків в учасників угруповання правоохоронці вилучили 1,2 млн грн, пістолети Макарова, "ТТ", автомат Калашнікова з глушниками і велику кількість набоїв до них.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ