Події

Аваков презентує свою книжку у Вашингтоні

 Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у неділю ввечері презентував свою книгу "Ленін з нами?" у Харкові, а незабаром має намір презентувати її у Вашингтоні.

"Я через пару тижнів представлю книгу у Вашингтоні", - сказав А.Аваков під час автограф-сесії, підписуючи примірник книжки англійською мовою екс-меру Нью-Йорка, раднику президента США Дональда Трампа з кібербезпеки Рудольфу Джуліані.

Р.Джуліані поцікавився, як у міністра виникла ідея написати таку книжку.

"Ми перебуваємо на перехідному етапі від тоталітаризму до іншої країни. Раніше за 200 метрів звідси стояв Ленін (пам'ятник Леніну на пл. Свободи - ІФ). Тепер його немає. Але питання залишилося в головах", - пояснив А.Аваков.

"Це дуже правильно. Потрібно, щоб молодь це знала. Тому що молодь думає, що так, як зараз, було завжди. Але вони мають розуміти історію, щоб розуміти, що робити далі. Я обов'язково прочитаю книжку й потім скажу вам про свою думку", - сказав Р.Джуліані.

У коментарі журналістам А.Аваков також повідомив, що наразі готує ще одну книжку.

"Наступна книжка, вона називається "Зелений зошит", і я її презентую спочатку в Харкові", - сказав А.Аваков.

"Ця книжка зовсім про інше, вона про філософію", - сказав він кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Під час презентації книжки "Ленін з нами?" відбувалася благодійна акція зі збору коштів для Харківської обласної гімназії-інтернату для сліпих. Книжку можна було купити "за будь-яку суму". За словами організаторів, було продано 1 168 примірників на загальну суму 105 тис. грн.

Як повідомлялося, в 2017 р. в харківському видавництві Folio вийшла книжка А.Авакова "Ленін з нами?" На сайті видавництва зазначено, що книжка на 160 сторінок містить статтю А.Авакова 2007 року (була видана разом із коментарями у 2008 р. тиражем 5 тис. прим. як 100-сторінкова книга), дані Українського інституту національної пам'яті про демонтаж пам'ятників Володимиру Леніну та перелік самовільно повалених пам'ятників.

"Через десять років і три тисячі знесених в Україні пам'ятників Леніну я знову публікую цю статтю, цього разу додавши в назву знак питання: Ленін з нами?" - зазначив у передмові автор.

Книгу видано трьома мовами загальним накладом 14 тис. примірників.

Перша презентація книги А.Авакова "Ленін з нами?" відбулася в Києві 7 листопада.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ