Події

США і Великобританія наклали вето на запропонований Болівією, Китаєм і РФ проект резолюції щодо продовження роботи СМР

Запропонований Росією, Болівією і Китаєм проект резолюції про продовження роботи спільного механізму ООН і ОЗХЗ з розслідування випадків застосування хімічної зброї в Сирії (СМР) не отримав необхідної більшості голосів.

"Результати голосування наступні: чотири "за", сім "проти", ще чотири утрималися. Проект резолюції не приймається, не отримавши необхідної більшості голосів", - сказав голова РБ ООН.

"За" проект документа проголосували РФ, Казахстан, Болівія і Китай. Єгипет, Японія. Ефіопія і Сенегал утрималися. "Проти" проекту резолюції виступили США, Великобританія, Франція, Швеція, Україна, Італія та Уругвай.

Раніше постпред США при ООН Ніки Хейлі заявляла, що США скористаються правом вето при голосуванні за російським проектом резолюції про продовження мандата спільного механізму ООН і ОЗХЗ з розслідування випадків застосування хімічної зброї в Сирії (СМР).

"Ми проведемо голосування. Буде той самий результат", - сказала вона, виступаючи на засіданні РБ ООН.

"Соромно, що ми дозволяємо такій грі розгортатися. Соромно, що ми не продовжуємо роботу СМР", - додала вона.

Перед цим РФ заветувала представлений США проект резолюції про продовження мандата СМР. "Проти" проекту проголосувала також Болівія. Китай і Єгипет утрималися.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ